Salariații din învățământ reiau protestele în Capitală: Ne-am săturat să fim „sacrificații de serviciu” – VIDEO

0
235
Foto: Facebook / Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ au reluat protestele din Capitală față de „politica de a desconsidera salariații din învățământ” a Guvernului.

Mai mulți sindicaliști protestează, joi, în Piața Victoriei și la sediile principalelor partide politice – PSD și PNL.

„Reamintim reprezentanților Guvernului României și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. Majorarea salarială de doar 4 % de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru peronalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ”, arată sindicaliștii, potrivit  unui comunicat de presă.

Peste 30.000 de salariați din categoria personalului nedidactic din învățământ beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declarării pandemiei, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut.

„În plus, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 și H.G. nr. 569/2017”, menționează sindicaliștii, într-un comunicat de presă.

În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei în sistemul educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.