Salubrizare Sector 5, inițiatoare a colectării selective. A înlocuit recipientele din sector și a lansat un ghid pentru cetățeni

Salubrizare Sector 5 S. A. continuă misiunea de a menține un sector curat, fiind inițiatoare a colectării selective. Astfel, instituția pune la dispoziția cetățenilor cele mai eficiente metode de colectare a deșeurilor și demarează o amplă campanie de informare.

”Societatea Salubrizare Sector 5 S. A. se află întotdeauna în serviciul cetățenilor din sector. Astfel, societatea delegată în vederea efectuării serviciilor de salubrizare continuă în misiunea sa de a menține un sector curat, demn de o capitală europeană, fiind inițiatoare a colectării selective, înlocuind recipientele de colectare stradală și oferindu-le o nouă fațadă.

Salubrizare Sector 5 S A pune la dispoziția cetățenilor cele mai eficiente metode de colectare a deșeurilor, utilizând utilaje performante și un personal implicat, instruit în permanență în vederea respectării normelor europene aflate în vigoare referitoare la gestionarea deșeurilor.”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

De asemenea, Salubrizare Sector 5 S. A. și-a propus și demararea unei campanii de informare. Vezi aici ghid-ul colectării selective.

De ce este importantă colectarea selectivă?

☑️ Se reduce poluarea cauzată de producerea și depozitarea deșeurilor;
☑️ Se reduce consumul de resurse naturale neregenerabile;
☑️ Se reduce consumul de energie.

Tarifele distincte pentru colectarea selectivă sunt cele aprobate prin HCL 640/2020, mai spune sursa citată. În cazul necolectării corespunzătoare a deșeurilor, tariful va fi cu 25% mai mare.

De asemenea, sancțiunile pentru persoanele fizice sunt între 5.000 – 15.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 20.000 – 40.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati