Salubrizare Sector 5 SA explică de ce plătim taxă de salubrizare

Salubrizare Sector 5 SA a răspuns, într-o postare pe pagina oficiala de facebook, la întrebarea populației: De ce plătim taxă de salubrizare?

  • Salubrizare Sector 5 SA: Mulți dintre voi ne ați adresat de multe ori următoarea întrebare: „De ce plătim taxă de salubrizare?”

”Conform directivelor Comisiei Europene în ceea ce privește deșeurile, a fost implementat principiul „poluatorul plătește”. Astfel, o parte din responsabilitatea gestionării deșeurilor revine cetățenilor. Cu cât gradul de colectare selectivă este mai mare, cu atât prețul pentru ridicarea gunoiului va fi mai mic.

Această „regulă” este în strânsă legătură cu colectarea selectivă a gunoiului. Astfel, prin colectarea selectivă se reduce poluarea cauzată de producerea și depozitarea deșeurilor, consumul de resurse naturale neregenerabile și consumul de energie, dar la fel de important este că astfel îți poți diminua considerabil valoarea facturii de gunoi.”, a scris societatea pe facebook.

În încheierea postării de pe facebook, Salubrizare Sector 5 SA a mai precizat că militează pentru curățenie și sănătate, dorim responsabilizarea cetățenilor în număr cât mai mare pentru un sector cât mai frumos.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati