Salvamont România: 118 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

0
102
Foto: Facebook / Salvamont Prahova

Salvamont România informează că în ultimele 24 de ore au fost solicitaţi să intervină „la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, fiind salvate 118 persoane, dintre care 57 au fost predate către ambulanţe şi echipajele SMURD pentru a fi transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 102 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor (…) În cazul acestor intervenţii au fost salvate 118 persoane, 57 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, a informat Salvamont România duminică dimineaţa.

Totodată, în intervalul menţionat s-au mai primit şi 53 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

La serviciul Salvamont Sinaia s-au înregistrat cele mai multe apeluri pentru intervenţie – 13, urmat de Salvamont Municipiul Braşov şi Salvamont Cluj cu câte 9, iar la Salmont Voineasa şi Salvamont Borşa au fost câte 7 solicitări de intervenţie.

Salvamont România mai avertizează turiştii că în această perioadă în zona montană sunt anunţate fenomene meteo extreme, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute şi risc important de avalanşe.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.