Salvați Copiii: Nouă ventilatoare de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” au fost reparate de urgenţă

Salvaţi Copiii România, cu sprijinul Grupului Garanti BBVA România, a alocat de urgenţă 100.000 de lei, pentru repararea a zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.

Este vorba despre ventilatoare care deservesc Secţia de Terapie Intensivă a Centrului de Excelenţă Neurochirurgie din cadrul Spitalului „Bagsadar-Arseni”, iar în momentul de faţă nouă dintre cele 10 paturi ale secţiei au disponibil câte un aparat funcţional, vital în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Pentru repararea celui de-al zecelea aparat de ventilaţie sunt necesare piese de schimb, deja sosite în portul Constanţa, urmând ca acestea să fie preluate şi montate în cel mai scurt timp.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a echipat cu materiale de protecţie peste zece unităţi medicale, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa.

Totodată, aparatură medicală indispensabilă a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul Grigore Alexandrescu şi Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical.

Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 278.470 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Asociaţia Club Sportiv „RO Club Maraton”.

De asemenea, suma de 65.715 Euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati