Salvaţi Copiii oferă un monitor inteligent Școlii Gimnaziale nr. 162 din Bucureşti. În plus, 145 de copii vor primi ghiozdane şi rechizite

În demersul comun de asigurare a accesului egal la educaţie de calitate dintre Organizaţia Salvaţi Copiii şi Şcoala Gimnazială nr. 162 din Bucureşti, şcoala va fi dotată cu un monitor inteligent pentru cabinetul de fizică-chimie, iar 145 de copii vulnerabili, elevi ai şcolii, vor primi ghiozdane şi rechizite.

Totul a început cu dorinţa lui Florin, un băiat care ar fi putut cere orice pentru sine, dar a ales să pună şcoala şi pe colegii săi din medii defavorizate pe primul loc, potrivit unui comunicat de presă.

Când preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a decis să îşi doneze ziua de naştere lui Florin, băiatul nu a stat prea mult pe gânduri: o bicicletă, un birou şi o tabletă pentru el, dar mai ales sprijin pentru colegii săi şi pentru şcoală, în aşa fel încât toţi să aibă acces egal la educaţie.

„Participarea şcolară este esenţială în această perioadă de criză, iar noi facem eforturi conjugate pentru ca niciun copil să nu rămână în afara şcolii. Consecinţele accesului limitat la educaţie sunt dezastruoase şi se întind pe termen lung şi iată ce lecţie de maturitate ne dă un copil, care înţelege că acces real la educaţie înseamnă că niciun copil nu e marginalizat”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Şcoala Gimnazială nr. 162, situată în cartierul bucureştean Giuleşti, are 600 de elevi şi 41 de cadre didactice. Acest număr s-a menţinut constant de-a lungul timpului, majoritatea elevilor provenind din cartierul Giuleşti, inclusiv Giuleşti Sârbi şi 16 Februarie, cartiere care, din punct de vedere administrativ, sunt arondate la două sectoare (sectorul 1, respectiv, sectorul 6).

„Ne bucurăm să continuăm colaborarea dintre şcoala noastră şi Salvaţi Copiii, care în cei peste 10 ani a dus la menţinerea în şcoală a generaţii de copii. Vă mulţumim pentru tabla inteligentă şi rechizitele pentru copii”, spune Director adjunct Isabela Birnberg.

Elevii fac parte din familii cu o situaţie materială şi financiară extrem de modestă, mulţi dintre părinţi fiind fără locuri de muncă. În ultimii ani, se observă o migrare a părinţilor în alte state ale Uniunii Europene în căutarea unui loc de muncă, copiii fiind lăsaţi în grija bunicilor.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat până în prezent 54 de şcoli din judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Suceava, Timş, Vaslui şi din Bucureşti cu tablete şi cu ghiozdane pentru elevi, dezinfectanţi, produse de igienă şi protecţie şi alte materiale necesare profesorilor, precum şi cursuri pentru profesori, în vederea asigurării unui act educaţional online de calitate.

În continuare, 45 de şcoli au făcut apel la sprijinul Salvaţi Copiii, pentru a asigura acces egal şi nediscriminatoriu la educaţie pentru toţi copiii. Acestea au nevoie de tablete şi alte dispozitive de predare online, măşti şi produse dezinfectante.

Companiile care vor să îşi ofere suportul pot completa contractul de sponsorizare şi trimite la secretariat@salvaticopiii.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati