Salvaţi Copiii România adună bani pentru dotarea unei secții a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”

0
217

Salvaţi Copiii România demarează campania pentru dotarea Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, la Semimaratonul Bucureşti.

Singura clinică din ţară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, care au peste 20% din suprafaţa corpului arsă, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, care să le permită medicilor o îngrijire cât mai bună a copiilor. Pentru a strânge fondurile necesare, 100.000 Euro, peste 550 de susţinători ai Salvaţi Copiii România vor lua startul la Semimaratonul Bucureşti. Secţia deserveşte întreaga ţară, dintre cazurile grave care ajung aici doar 10-12% sunt din Bucureşti şi Ilfov.

Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a fost înfiinţată în 1998, fiind, în acelaşi timp, clinică universitară de chirurgie plastică şi arsuri.

Anual sunt îngrijiţi în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienţi, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale şi posttraumatice, malformaţii congenitale de părţi moi, tumori. În plus, sunt urmăriţi în regim ambulatoriu 5.000 – 6.000 de pacienţi pe an, cu patologie de urgenţă (arsuri şi traumatisme).

Pentru a veni în sprijinul medicilor, Salvaţi Copiii România şi-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziţionarea pentru Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri de echipamente performante: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere şi soluţii IT pentru stocarea analizelor, investigaţiilor paraclinice şi a celor imagistice.

Cei care vor să sprijine echipa Salvaţi Copiii care aleargă la Semimaratonul Bucureşti şi să contribuie, astfel, la asigurarea de condiţii de tratament mai bune pentru copiii care ajung cu probleme grave la Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a Spitalului „Grigore Alexandrescu” pot alege să doneze pe pagina special creată: Evenimente fundraising – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme.

Salvaţi Copiii a dotat anterior secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi, ORL şi ATI, precum şi Clinica de Ortopedie Pediatrică ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante şi două ambulanţe, în valoare totală de 540.000 euro.

Salvaţi Copiii România lansează un apel pentru redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea şi dotarea cu echipamente performante a maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din România. Toţi cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro.Termenul limită de depunere la Administraţia Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.