Salvaţi Copiii România strânge fonduri pentru sinistraţii din Turcia şi Siria

0
101

Salvaţi Copiii România strânge fonduri pentru sinistraţii din Turcia şi Siria afectaţi de cutremure, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, vineri, AGERPRES.

Cei interesaţi pot ajuta prin mecanismele create de Salvaţi Copiii România, în coordonare cu Save the Children: donaţii online pe https://bit.ly/SprijinaTurcia; donaţii direct în contul Salvaţi Copiii România RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei), cu menţiunea Sprijin Turcia şi prin Paypal pe https://bit.ly/DoneazapentruTurcia.

Potrivit reprezentanţilor Salvaţi Copiii România, intervenţia umanitară trebuie să fie „imediată”, având în vedere că mii de copii au rămas fără părinţi, locuinţe, haine călduroase, hrană, acces la medicamente şi servicii medicale.

„Am vorbit cu părinţi care încă aşteaptă ca salvatorii să le scoată copiii de sub dărâmături. Pe de altă parte, sunt mulţi copii care au fost salvaţi şi acum au nevoie de ajutor. Accesul la servicii sanitare şi la surse de hrană este limitat”, a declarat Berna Koroglu, coordonatorul echipei de intervenţie umanitară Save the Children în Turcia, aflat în provincia Hatay.

Copiii au nevoie de îngrijire, alimente, căldură şi trebuie să fie în siguranţă. Cele două seisme au fost urmate de mai bine de 100 de replici, iar condiţiile meteorologice de pe teren sunt dure: vântul puternic, ploile şi ninsorile îngreunează munca salvatorilor şi îi pun în pericol vital pe cei mai vulnerabili. Acestor riscuri li se adaugă, în Siria, condiţiile drastice ale unui război ce durează de mai bine de un deceniu, care a vulnerabilizat situaţia economică, lăsând mai mult de 15 milioane de oameni dependenţi de ajutorul umanitar. Cu un sistem sanitar în colaps, copiii sirieni afectaţi de seisme sunt „în risc vital imediat”, se arată în comunicat.

„Chiar şi înainte de cutremur, viaţa în taberele umanitare era dificilă şi oamenii depindeau de asistenţa umanitară, pentru a supravieţui. Iarna aceasta a fost rece şi corturile nu oferă suficientă căldură. Acum, situaţia este de nesuportat: fără ajutor imediat, copiii nu pot fi hrăniţi. Au nevoie urgentă de asistenţă”, a atras atenţia Kathryn Achilles, director de advocacy şi comunicare Save the Children în Siria.

Echipele Save the Children sunt pe teren, asigurând hrană pentru copiii aflaţi în adăposturile din Turcia şi Siria, dispozitive de încălzit, corturi, pături, saci de dormit, îmbrăcăminte, încălţăminte, precum şi kit-uri pentru bebeluşi.

Sursa: AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.