Săptămâna Națională a Voluntariatului, marcată de Primăria Sectorului 6 printr-o dezbatere despre „locuirea cu ocazia”

În perioada 9-10 septembrie, Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, va marca, în cadrul unor evenimente specifice, Săptămâna Națională a Voluntariatului, o manifestare care a ajuns în acest an la ediția a XIX-a.

Sub genericul ,,Comunitatea – un loc accesibil pentru fiecare”, cele două întâlniri organizate în Sectorul 6 vor reuni la aceeași masă profesioniști din domeniul social, voluntari, donatori, reprezentanți ai asociațiilor partenere, dar și persoane cu posibilități și perspective financiare reduse, al căror vis de a deține și a utila corespunzător o locuință se lovește de bariere aparent insurmontabile.

Întâlnirile se vor derula în locația din Aleea Lunca Cernei, nr. 6A, în data de 09 septembrie, intervalul orar 17:00-8:30, și, respectiv în data de 10 septembrie, în locația din Calea Crângași nr.3, începând cu orele 15.00.

Ele au ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la impedimentele pe care cetățenii cu venituri modeste din Sectorul 6 le întâmpină în încercarea de a avea o locuință decentă.

Gazdele întâlnirilor sunt cele două magazine Caritabile SocialXChange din Sectorul 6, structuri implicate activ și novator la nivelul comunității în reducerea decalajelor sociale generate de sărăcie și excluziune.

Manifestările din 9 și 10 septembrie sunt parte integrantă a evenimentului organizat la nivel național de către Asociația Pro Vobis cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ediția a XIX-a, intitulată ,,Orașe și comunități durabile”, în cadrul proiectului Build Solid Ground.

Proiectul Build Solid Groundeste este finanțat din fonduri europene și este implementat prin intermediul Asociației Habitat pentru Umanitate, asociație activă la nivel mondial prin promovarea conceptul unui trai decent, care poate eradica sărăcia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati