Săptămâna Protecţiei Civile, între 26 februarie – 4 martie. Ce activităţi vor fi organizate în București și Ilfov

În acest an, la data de 28 februarie, sărbătorim 91 de ani de Protecție Civilă în România.

Pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și inspectoratele pentru situații de urgență județene/București-Ilfov organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv în rândul tuturor categoriilor de public.

Cu acest prilej, cei interesați se pot familiariza atât cu specificul armei, cât și cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență.

La nivel național se organizează Săptămâna Protecției Civile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va organiza o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență. Acțiunile vor fi organizate potrivit următorului program:

În perioada 26 februarie – 3 martie, intervalul orar 10:00 – 17:00, se desfășoară evenimentul Ziua porților deschise la toate subunitățile de pompieri din municipiul București și județul Ilfov. Pentru copii va fi un bun prilej să interacționeze cu pompierii care intervin zi de zi pentru salvarea semenilor.

În perioada, 26 februarie – 1 martie și în ziua de 4 martie- activități de informare preventivă în instituțiile de învățământ.

În data de 28 februarie, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică Miercurea Sirenelor.

În data de 2 martie, intervalul orar 12:00-22:00, se va desfășura Maratonul resuscitării în centrul comercial ParkLake Mall, un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. În cadrul evenimentului, medici, asistenți, paramedici, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD îi vor învăța pe cei interesați măsurile de prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

În data de 2 martie, intervalul orar 09:00-17:00, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” va fi organizată o expoziție de tehnică de intervenție specifică și echipamente de protecție.

„Având în vedere toate activitățile menționate mai sus, ne dorim ca în această perioadă un număr cât mai mare de cetăţeni să fie alături de noi, ca parteneri în pregătirea pentru situații de urgență”, transmit reprezentantii ISUBIF.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati