„Săptămâna reciclării” la Kaufland. Record de 38.000 ambalaje depuse într-o singură zi la magazinul Barbu Văcărescu din București

0
321

Kaufland România anunță rezultatele campaniei „Săptămâna reciclării” și înregistrează un nou record în direcția sustenabilității. 

  • Magazinul Barbu Văcărescu din București, ce dispune de șase guri de colectare, s-a remarcat cu un record de 38.000 ambalaje depuse într-o singură zi.

Peste 11.200.000 recipiente au fost colectate într-o singură săptămână, cu implicarea a peste 470.000 de clienți, la nivel național. În medie, peste 1,5 milioane de recipiente au fost colectate zilnic în toată rețeaua de magazine Kaufland, anunță compania într-un comunicat de presă.

În perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2023, pentru fiecare recipient din PET, sticlă sau doză de aluminiu, adus la unul dintre automatele de colectare separată de la Kaufland, clienții au primit 50 de bani sub forma unui voucher valoric.

Cupoanele emise de aparat pot fi folosite în orice magazin Kaufland până pe 10 octombrie, pentru achitarea tranzacțiilor cu minimum 0,01 lei mai mari decât valoarea voucherului.

Inițiativa „Săptămâna reciclării” s-a desfășurat în paralel cu oferta săptămânală din campania „Reciclezi și Salvezi”. Astfel, pentru fiecare cinci recipiente depuse în automat, clienții au primit un cupon de 10% extra reducere la un produs din categoria de tablete de ciocolată, valabil în perioada 27 septembrie și 3 octombrie 2023.

Pentru a fi acceptate de aparat, este important ca toate recipientele introduse să fie goale, cât mai curate și nedeteriorate.

În 2021, Kaufland a devenit primul retailer din România cu un sistem de reciclare disponibil în fiecare magazin.

În prezent, 343 de automate de colectare deservesc clienții celor 169 de hipermarketuri din țară, retailerul având planificate investiții de 7 milioane de euro pentru eficientizarea și extinderea acestui sistem.

Din această sumă, peste 260.000 euro au fost deja alocați pentru achiziționarea celui mai mare echipament de colectare separată din România, amplasat la magazinul Kaufland Barbu Văcărescu.

Prin campania „Săptămâna reciclării”, compania și-a propus să îi familiarizeze pe români cu Sistemul de Garanție-Returnare și cu soluțiile oferite de Kaufland, astfel încât returnarea ambalajelor să fie simplă și rapidă, pentru a fi integrată în rutina zilnică a cetățenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.