Șapte medici de terapie intensivă au fost detașați la Spitalul Witting din București

Șapte medici specializați în terapie intensivă vor fi detașați la Spitalul Witting din Capitală. La acest spital există 16 ventialtoare care ar putea să-i ajute pe bolnavii de COVID-19 în stare gravă, dar nu există personal specializat, scrie digi24.ro.

Cei 7 medici de terapie intensivă detașați sunt de la Spitalul Clinic Colțea, de la Spitalul Malaxa din Capitală, de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, de la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan, de la Institutul clinic Fundeni, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova este vorba de un spital de boli infecțioase de aici.

Știm despre această secție că de 2 luni, de când spitalul Witting a devenit spital suport COVID, nu este funcțională, deși aici există aparatură de ultimă generație, ventilatoare noi, paturi noi, însă toată aparatura stă acoperită pentru a nu se pune praful pe ea, fiindcă din lipsa de personal nu poate fi folosită.

Decizia de azi vine după ce în ultima ședință de Guvern chiar premierul s-a implicat pentru a fi rezolvată această problemă și le-a spus atât ministrului Sănătății, cât și ministrului Transporturilor să rezolve această situație.

Spitalul Witting este în subordinea Ministerului Transporturilor iar premierul i-a transmis ministrului Bode că dacă managerul spitalului nu va face funcțională această secție de terapie intensivă, poate să plece acasă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati