Şase creatoare de bijuterie de artă „cartografiază” frumuseţea corpului uman într-o expoziţie la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

Expoziţia de bijuterie contemporană Mapping Beauty reuneşte începând cu 21 august 2019 la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi creaţiile a şase artiste românce selectate de platforma AUTOR. Lucrările explorează corpul uman din perspective foarte personale, iar întregul demers invită privitorul să-şi definească propria hartă a conceptului de frumuseţe.

„Întâlnirea cu bijuteria de artă este o experienţă unică pentru fiecare persoană. Operând dincolo de ornamental, aceste piese ne cheamă într-un spaţiu în care atât privitorul cât şi cel care alege să le poarte se angajează într-un dialog, unde povestea se re-construieşte constant, în funcţie de noi şi noi factori, ce ţin în primul rând de auto-cunoaştere”, a declarat Dan Pierşinaru, Director al platformei AUTOR.

Artistele selectate de platforma AUTOR sunt Alina Carp, Cleopatra Coşulet, Mihaela Cherciu, Teodora Rus, Diana Toboşaru şi Carla Szabo.

„Harta nu se referă astăzi doar la obiectul care ne ajută în orientarea fizică; harta presupune descoperire, explorare, cunoaştere, cartografiere a unor teritorii noi şi inedite. Expoziţia de bijuterie de artă Mapping Beauty propune interpretarea hărţii în această ultimă cheie, îi conferă un sens contemporan şi deschide muzeul spre un public nou”, a spus Cristina Toma, Manager al Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 21 august la ora 18:00, iar expoziţia va fi deschisă până în data de 8 septembrie 2019. Evenimentul este susţinut de crama de vinuri Gitana Winery care îşi propune o renaştere a vinurilor moldoveneşti. Accesul la vernisaj este gratuit, ulterior preţul biletului de vizitare a expoziţiei este de 5 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati