Șase medalii pentru lotul de elevi olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023 din Albania

Lotul de elevi olimpici români au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2023, ținută la Tirana, capitala Albaniei. Elevii sunt de gimnaziu, de clasa a VIII-a, specific concursului, scrie EduPedu.ro.

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte. Echipa României va reveni în țară miercuri, 28 iunie, anunță Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) într-un comunicat de presă.

La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate, conform sursei citate.

Cine sunt copiii și ce premii au câștigat la JBMO 2023

  • Medalii de aur:

Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca)

David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești)

  • Medalii de argint:

Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

  • Medalie de bronz:

Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București).

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati