Şase persoane care ar fi vândut droguri de mare risc la SAGA, reţinute

0
987
Foto: DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 6 persoane care ar fi deţinut şi comercializat droguri de mare risc la un festival de muzică celebru din Capitală. Poliţiştii au descoperit la aceştia droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, precum cocaină, MDMA şi ketamină. Pentru o parte din persoane s-a impus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că drogurile ar fi fost comercializate la SAGA Festival 2023, organizat la Romaero Băneasa.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, sâmbătă, duminică şi luni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a şase persoane şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de o alta, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Procurorii arat că, în perioada 23 – 25 iunie, persoanele ar fi deţinut cantităţi de droguri de risc şi mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv (cocaină, MDMA, ketamină şi Alpha-pyrrolidinoisohexanophenone), în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfăşurat în municipiul Bucureşti.

Judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă a patru persoane, iar cu privire la alte două, în cursul zilei de luni, a fost sesizat judecătorul din cadrul aceleiaşi instanţe cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT.

Anchetatorii mai spun că, pe parcursul activităţilor judiciare, distinct de acuzaţiile penale formulate, s-a constatat faptul că, sub aparenţa comercializării unor droguri de risc sau mare risc, s-au comercializat comprimate şi substanţe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control naţional, dar care prin ingerare pot afecta grav sănătatea consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.