Sate fără apă potabilă în județul Sibiu: „Oamenii se plâng de calitatea apei, dar asta este tot ce se poate acum”

0
209
Senatorul PSD, Claudiu Mureșan, atrage atenția asupra problemelor cu care încă se confruntă satele din România. Problema apei potabile este încă una gravă și prioritatea locuitorilor atunci când sunt întrebați care sunt urgențele în privința investițiilor care trebuie urgentate.
„Ieri m-am întâlnit cu locuitorii din Agârbiciu și Axente Sever, oameni gospodari, iar acest lucru se vede. Case îngrijite, iarba aranjată în fața majorității caselor, coșuri de gunoi stradale și multe flori. Drumurile sunt asfaltate în ambele localități, doar 7 străzi mai sunt în lucru acum.
Problema apei, durerea mare a locuitorilor din Agârbiciu, s-a rezolvat atât cât s-a putut, adică pe vechiul sistem de furnizare. Oamenii se plâng de calitatea apei, dar asta este tot ce se poate acum. Și mirosul apelor deversate în fose și șanțuri deranjează, mai ales când e cald afară. Din păcate, oamenii mai au de așteptat până când va rezolva ATM aceste probleme.
Acesta mai precizează că proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă Uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, inclus în programul POIM 2014-2020 trebuie să aducă apă și canal și în comuna Axente Sever, în saltele Agârbiciu și Șoala. Din păcate, și administrația locală din Axente Sever este încurcată de acest proiect care pare o poveste fără sfârșit.
Într-o notă mai pozitivă senatorul Claudiu Mureșan spune că zona poate deveni o atracție turistică importantă.
„M-am bucurat să aud că oamenii se gândesc să reabiliteze o adevărată comoară arhitecturală din 1343, și mă refer la biserica fortificată din Agărbiciu, într-un parteneriat public-privat. Asta, după ce, Cetatea şi biserica din Axente Sever, atestate documentar în 1322, au fost reabilitate și oferă chiar o soluție inedită de cazare, fiind amenajate studiouri locuibile în fostele camere de provizii ale cetății fortificate din Axente Sever.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.