SCANDAL DE PROPORȚII / Iohannis cere RETRAGEREA acordului dintre ministrul Vela și Biserica Ortodoxă – prin care polițiștii împărțeau lumina de Paște

Președintele Klaus Iohannis a anunțat printr-o declarație de presă că va cere anularea acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă, după ce Marcel Vela a anunțat că polițiștii vor împărți lumina de Paște.

„Nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7.000 de persoane infectate. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până azi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Nici vorbă de relaxare. Ca să fie cât mai clar ce am spus ieri, poate n-a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine este „Stați acasă”.

E regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil că nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

  • Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe, voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu ministrul Sănătății, același lucru pe care-l spun experții, OMS: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”., a declarat Iohannis.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati