Scandal între Sorin Grindeanu și Clotilde Armand: „Un nou Florin Roman”

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet”, scrie primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care distribuie un video în care soțul său, matematicianul Sergiu Moroianu dă detalii despre cartea trecută în CV-ul lui Sorin Grindeanu ce nu s-ar putea găsi nicăieri.

La rândul său, vicepremierul Sorin Grindeanu spune că a răspuns încă de acum 4 ani acestor acuzaţii şi o sfătuieşte pe Armand „să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă”.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanşarea controversei şi la 19 ani de la data apariţiei, nici un exemplar al cărţii lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet.

În spaţiul public subzistă o controversă privind una dintre cărţile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât şi comunităţii matematice. Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) şi a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărţii sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunităţii ştiinţifice. Vă invit să-l urmăriţi”, a scris Clotilde Armand, sâmbătă pe Facebook.

Sorin Moroianu susţine că deşi această carte are un ISBN, ea nu poate fi găsită nicăieri, pe internet, in librării sau în biblioteci.

„Am aflat de un nou caz Florin Roman şi vreau să vi-l prezint astăzi. Este vorba de o carte scrisă de Sorin Grindeanu, viceprim-ministru în Guvernul României, fost premier şi actualmente ministru al Transporturilor. Ei bine, domnul Grindeanu ne este dator de 5 ani cu un exemplar din cartea domniei sale «Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă» scrisă în colaborare cu tatăl său, Nicolae Grindeanu, apărută la editura Ionescu în 2002. Cartea aceasta figurează în catalogul cărţilor în curs de apariţie sau CIP de la Biblioteca Naţională a României cu un număr internaţional standardizat pentru carte sau ISBN 973-8245-08-7. Au trecut 19 ani de la înscrierea în catalogul CIP a cărţii şi iată că încă nu o avem. Nu este disponibilă nicăieri. Nu o putem găsi nici în biblioteci, nici pe internet, nici în librării. Nimeni nu a avut vreodată în mână un exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, a precizat Sorin Moroianu.

”Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră”

La scurt timp, tot pe Facebook, a venit și replica lui Sorin Grindeanu.

„Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă. Ps: Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Egis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati