Scandal la Biblioteca Națională: Ministrul culturii trimite Corpul de Control după ce Sala Atrium a fost devastată de Revelion

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că va trimite Corpul de Control la Biblioteca Națională, după ce Sala Atrium a fost aproape vandalizată în urma unei petreceri care a avut loc de Revelion.

„Luni voi convoca Corpul de control al ministrului pentru o anchetă legat de cum s-a desfașurat acest eveniment. Voi verifica toată procedura (…) Vă garantez că raportul Corpului de control va lămuri si nu are de ce sa dureze mult. Eu vreau o poziție oficială în urma unei anchete amănunțite”, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, ministrul Culturii, potrivit Hotnews.

  • El a anunțat că urmează să fie verificat și modul în care „au fost preluate acele imagini din sistemul de supraveghere video intern al instituţiei, pentru că acolo nu are acces oricine.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Carmen Mihaiu, a susținut, într-o intervenție telefonică în aceeași emisiune, că, potrivit legii, instituția poate organiza în spațiile sale, în parteneriat sau în regim de prestări servicii, evenimente culturale, artistice, științifice, profesionale, și se finanțează din venituri proprii și din alocările de bugetul de stat. Aceasta a mai susținut că a privit spectacolul Deliei de la Sala Atrium ca pe un „eveniment artistic” și că este o „întâmplare că a avut loc în noaptea dintre ani”.

Totul a fost dezvăluit după ce deputatul USR Iulian Bulai a postat pe Facebook o înregistrare video de la Sala Atrium a Bibliotecii Naționale, așa cum arată aceasta după petrecerea dintre ani. „Plină de mizerie, vandalizată practic, după Revelion. Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Națională a României, care-și împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o «locație autentică» pentru «un Revelion de poveste», cu Delia et co.”, a spus Iulian Bulai.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati