Scandalul spitalelor din Sectorul 1. Gabriela Firea: Am depus plângere la Prefectura Capitalei

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunțat miercuri că a depus la Prefectura municipiului București o plângere prealabilă prin care a cerut revocarea hotărârii prin care Primăria Sectorului 1 „se descarcă de sarcina financiară în privința celor patru mari spitale”.

„Am depus, în numele tuturor celor prezenți și în numele câtorva consilieri locali și generali, o plângere prealabilă prin care solicităm revocarea hotărârii de consliu de la Primăria sectorului 1 prin care aceasta se descarcă de sarcina financiară, și am citat din expunerea de motive, în privința celor patru mari spitale de pe raza sectorului 1. Considerăm hotărârea aprobată săptămâna trecută la inițiativa doamnei primar a sectorului 1 și nelegală, dar și imorală, deoarece sănătatea ar trebui să fie o prioritate”, a spus Gabriela Firea după întâlnirea avută miercuri cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Acesta susține că decizia este imorală, având în vedere că suntem în pandemie, dar că „chiar dacă ar fi fost o perioadă obișnuită aceasta nu era o manieră corectă să lase în aer patru spitale, toate de urgență, fără ca măcar să se asigure că administrarea, respectiv finanțarea este preluată de către Ministerul Sănătății sau de către Primăria Capitalei”.

Ce i-a promis Berbeceanu Gabrielei Firea

Gabriela Firea susține că a aflat de la Prefectura Capitalei că Primăria Sectorului 1 nu a trimis încă la Prefectură hotărârea, iar termenul legal este joi.

„Domnul prefect ne-a promis că va analiza din punct de vedere al legalității cu celeritate atât hătorârea în sine, cât și plângerea prealabilă pe care am depus-o”, a mai spus Gabriela Firea.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati