Scenă ”josnică” în Parcul Carol. Soldații care păzesc Mormântul Ostaşului Necunoscut, scuipați și umiliți

Paul Palencsar, fost jurnalist TVR Iași și Trinitas TV, a povestit pe Facebook o scenă „josnică” la care a asistat personal, în Parcul Carol din Capitală. Soldații care păzesc Mormântul Ostaşului Necunoscut au fost batjocoriţi şi scuipaţi de un grup de copii, în văzut tuturor trecătorilor.

Jurnalistul a povestit în detaliu evenimentul la care asistat, când doi soldați, care păzeau Mormântul Ostaşului Necunoscut din Capitală, au fost bajocoriți de patru copii în vârstă de aproximativ 12 ani.

Adulții au început să râdă și să încurajeze continuarea momentului

Copii s-au așezat la semnul care interzice trecea și au început să scuipe înspre soldați, să înjure, și să le arate semne obscene, în timp ce bărbații în haină militară nu se mișcau nici măcar un milimetru, conform îndatoririlor pe care îl presupune postul lor.

Scena continuă absurd cu trecătorii care, în loc să ia măsuri, sau să-și arate indignarea față de gestul revoltător al grupului de copii, adulții au început să râdă și să încurajeze continuarea momentului grotesc.

„M-a îndurerat şi scârbit…Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate. Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă”, a scris Palencsar în postare.

”Nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem”

”Ca popor, nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem. Fluturarea steguleţelor tricolore în mâini, pe maşini şi balcoane e ipocrizie, reflex patriotard, de sorginte naţional-comunistă.

Mulţi dintre noi nu credem în nimic, mai departe de progenituri, portofel şi burtă. Nu avem nimic sfânt. Totul e o glumă, un mişto, un banc.

Trăim duplicitar, fals. Dramatic e nu că suntem o cultură mică, ci faptul că facem tot posibilul să rămânem aşa, mici, meschini, fără nobleţe sufletească”, declară Palencsar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati