Scene erotice filmate în clădirea Observatorului Astronomic din București. Cum se apără conducerea – FOTO

Filmarea unei scene intime pentru serialul „Vlad” în Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti a stârnit controverse în mediul online, fiind contestată ca „denigrare a spaţiului istoric”, „o ruşine” şi „jignitor la adresa astronomiei”. Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, de care aparţine instituţia, a declarat că totul a fost „perfect legal”, scrie news.ro.

Luni dimineaţă, mai mulţi utilizatori Facebook au dezbătut moralitatea şi legalitatea faptului că o scenă de sex din producţia Pro TV a fost filmată în Observatorul Astronomic.

Adrian Majuru, directorul MMB, a declarat că nu comentează reacţiile apărute pe Facebook şi că „a fost totul perfect legal” în ceea ce priveşte filmarea scenei în interiorul Observatorului.

Într-un răspuns transmis ulterior în scris pentru news.ro, directorul Adrian Majuru şi directorul adjunct Dan Pîrvulescu au spus: „Atâta timp cât respectivul film este difuzat de Pro TV în prime time, avem serioase rezerve asupra aspectelor reclamate”.

„Popularizarea astronomiei printr-o filmare cu glume proaste”

„Observatorul Astronomic «Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris Elizabeth Petrescu, astronom la European Space Agency. „Se spune că «publicitatea negativă» e bună şi ea, că îţi aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ţi-aş spune că, pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti – Adrian Aurel Majuru – a decis să aducă mai mulţi oameni prin a lăsa să se filmeze o scena intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie şi educaţie. (…) Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei şi a Observatorului Astronomic să nu mai fie «tradiţională» prin cursuri de astronomie, expoziţii, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte şi sex, care cu siguranţă vor aduce mai mulţi oameni pasionaţi”.

Petrescu a revenit cu o postare în care a inclus fotografii cu Majuru şi Dan Pîrvulescu, director adjunct la MMB, şi le-a nominalizat responsabile şi pe şefa departamentului de Relaţii publice şi o şefă de secţie.

Postările lui Petrescu au intrat sub incidenţa regulilor Facebook. Ea a reluat textul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati