Scene ireale lângă București. Mascații au descins la o adresă greșită și i-au amenințat cu moartea pe proprietari

Scene ireale lângă București. Mascații Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române au descins în dimineață zilei de miercuri, 3 martie, la o adresa greșită din Clinceni, județul Ilfov.
O femeie și fiica ei au fost trezite cu noaptea în cap de mascați, care le-au distrus ușa și le-au imobilizat folosind violență. Proprietara, pe nume Cecilia Grecu, afirmă că oamenii legii au apărut în jurul orei 5.00.

 

„Așa-zișîi apărători ai oamenilor de rând au greșit adresa. Eu am fost bruscată (…) Mi-au pus armă în piept, au vrut să-mi împuște câinele. Sunt vanață pe mâini, țineau de mine, voiau să-mi împuște câinele în cap. Voiau să plece fără să-mi spună de ce fac asta”, a declarat Cecilia Grecu, pentru Ziare.com.

O tânără a avut nevoie de îngrijiri după ce a făcut un atac de panică

Proprietara i-a urmărit pe cei din forțele speciale în timp ce-i părăseau proprietatea și le-a cerut cu vehemență să-i explice ce s-a întâmplat. Unul dintre polițiștii care apar pe filmare se recomandă a fi comisar-șef la Poliția Transporturi.

Femeia mai spune că a sunat la 112, dar la primul apel i-a fost închis telefonul. A chemat și salvarea, fiica ei având nevoie de îngrijiri după ce a făcut un atac de panică.

”Am brațele tumefiate, pline de echimoze”

Cu greu a reușit să afle de la șefii acțiunii că, de fapt, descinderea ar fi trebuit să aibă loc la vecini.

„Nu sunt capabili să găsească adresele. Vreau să-i dau în judecată pentru ce mi-au făcut. Le fac reclamație. Vreau doar să-și ceară scuze public, să nu se mai întâmple așa ceva în țară asta și să fie trași la răspundere. Am brațele tumefiate, pline de echimoze”, a mai spus Cecilia Grecu.

IGPR, despre acest caz: Nu au rupt poarta și nu au provocat alte distrugeri

Surse din interiorul IGPR au admis, neoficial, existența unei intervenții greșite la o adresa din Clinceni, care a avut loc miercuri, 3 martie. Până la ora transmiterii acestei știri, Poliția Română nu a mediatizat oficial nicio informație referitoare la acest caz.

„Trebuia să pună în aplicare un mandat de percheziție la adresa cu nr 26 A. Însă au descins la nr. 26. Era poarta închisă și au sărit gardul. A ieșit o femeie și le-a spus că nu este acea adresa, iar oamenii au ieșit. Nu au rupt poarta și nu au provocat alte distrugeri. Femeia a sunat la 112 și a spus că este nemulțumită de această întâmplare. Nu a fost solicitată ambulanță și nu a fost anunțat vreun atac de panică. Polițiștii trebuiau să mergă la casa din spate”, au precizat, pentru Ziare.com, surse din poliție.

Mascații au spus că e vina proprietarilor pentru că nu aveau numărul imobilului scris pe poartă

„Mascații ne-au bruscat, ne-au amenințat cu armele lor, au vrut să ne împuște câinele care ne păzește (și pe noi: „va împușcăm și pe dumneavoastră dacă nu luați câinele”). Mascații ne-au abuzat, ne-au traumatizat, apoi au plecat liniștiți către adresa corectă, certându-ne aspru că e vină noastră deoarece nu avem numărul imobilului scris pe poartă. Probabil așa au fost de vină și sărmanii ostatici de la Onești. La fel și biata Alexandra de la Caracal și mulți, mulți alții.

Mă gândesc de ce sunt familiile altora și familia mea de vină pt faptul că mascațîi și Poliția Română sunt plătiți la greu din banii publici, dar nu sunt capabili să descindă la adresa corectă pentru a-și îndeplini misiunile. Eu și mama mea ne dorim că întreagă țară să afle cum instituțiile statului nu își asumă nici o greșeală, dar comit erori extrem de grave și abuzuri inimaginabile zilnic, provocând victime. Menționez că personalul de la 112 s-a comportat nedemn, ei sunt mereu grăbiți și tot ce reclamăm se pare că e din vină noastră, iar pe ei ii cam deranjăm”, a scris fiica minoră a femeii abuzate, într-un comentariu pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati