Schimbare pe piața asigurărilor auto RCA: Prețul va crește cu minimum 10%!

Piața asigurărilor auto va suferi o modificare importantă, care îi va determina pe șoferi să se gândească de două ori înainte de a încheia o poliță RCA.

Polița RCA nu va mai fi pentru celălalt șofer, ci pentru el, scrie Profit.ro.

Astfel, șoferii vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliță RCA, iar Guvernul pregătește, la inițiativa ASF, o ordonanță de urgență în acest sens, a anunțat Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

Prin decontarea directă, proprietarul mașinii păgubite are opțiunea de a merge la propriul asigurător RCA pentru a-și recupera prejudiciul, urmând ca asigurătorul său să recupereze suma plătită de la asigurătorul șoferului vinovat.

Totodată, noul sistem de decontare directă a daunelor pentru șoferi va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%!

„Un dosar de daună costă circa 150 de euro, adică salariile constatorilor si celelalte cheltuieli. Măsura propusă de președintele ASF va avea ca efect un asalt al clienților asupra asigurătorilor locali controlați de grupurile internaționale, care, la rândul lor, vor introduce acest cost în prețul final al poliței.

Estimez că acest cost se situează în jurul a câțiva euro, 5-6, adică aproximativ 25-30 de lei. Acesta va fi impactul asupra polițelor RCA”, a explicat Gheorghe Grad, directorul general al Renomia SRBA, parte a celui mai mare broker din Cehia, pentru sursa citată mai sus.

Principalii jucători de piața RCA din România au fost anul trecut City Insurance și Euroins.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati