Schimbarea de atitudine de care are nevoie România pentru a face diferența la nivelul UE

Chiar dacă România se află la 3 zile distanță de scrutinul electoral, azi, 6 iunie, au început alegerile pentru Parlamentul European, startul dându-l Olanda!. Alegerile europene reprezintă un eveniment de o importanță majoră pentru cei 373 de milioane de cetățeni, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Aceștia sunt așteptați la urne pentru a-i alege pe cei 720 de membri ai viitorului legislativ European.

România, care este a șasea țară ca mărime din Europa, luând în considerare atât populația, cât și suprafața teritorială, are un rol semnificativ de jucat în construcția viitorului Uniunii Europene.

Alianța Dreapta Unită susține cu tărie că România trebuie să-și asume rolul de partener important la masa decizională a Europei, în această reformă și să renunțe la ”sfiala” de care a dat dovadă în cei 17 ani de la aderare.

Atu-urile României sunt evidente și țin atât de poziția geostrategică și de securitate, mergând până la resursele naturale și energia verde, forța de muncă calificată, cultura, inovația tehnologică și agricultură. În plus, România, situată într-o poziție crucială la granița estică a UE, are o participare activă la apărarea comună, contribuind la stabilitatea și securitatea regiunii.

România dispune de resurse naturale variate, având inclusiv un potențial semnificativ pentru energie regenerabilă (hidro, eoliană, solară), ceea ce a dus la promovarea tranziției către energia verde, prin dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă și reducerea emisiilor de carbon.

Un alt atu important al României este sectorul IT&C, aflat în plină expansiune și recunoscut pentru inovație și talentul tinerilor profesioniști, ceea ce a dus la sprijinirea transformării digitale a Europei prin dezvoltarea de soluții tehnice avansate și stimularea antreprenoriatului în domeniul tehnologic.

Un punct forte al României este și acela că are o forță de muncă bine educată și calificată, cu o rată înaltă de competențe lingvistice și tehnice, ceea ce a sprijinit dezvoltarea economică și socială a Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, România are un sector agricol robust, cu potențial de a asigura securitatea alimentară în Europa, prin exportul de produse agricole de calitate și participarea la politicile agricole comune ale UE.

Alianța Dreapta Unită consideră că, prin valorificarea acestor puncte tari și a angajamentului față de valorile și obiectivele europene, România poate juca un rol esențial în consolidarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai unite și mai prospere.

Alianța Dreapta Unită susține că rolul României poate fi esențial prin contribuția sa la reforma UE. Iar subiectul principal al reformei UE o reprezintă simplificarea procesului de luare a deciziilor, prin renunțarea la unanimitate/drept de veto, cu excepția extinderii și a politicii externe și de securitate, și trecerea la votul majoritar calificat (VMC). În anumite domenii, alese de guvernele naționale, Alianța Dreapta Unită propune introducerea unui veto moderat – un stat membru se va putea opune unei decizii, doar atunci când obține susținerea a cel puțin unui alt stat membru.

Recentul exemplu al aderării României și Bulgariei la Schengen arată, fără echivoc, modul în care guvernele antieuropene pot lua ostatică Uniunea prin dreptul de veto.

VMC implică două condiții pentru luarea unei decizii: susținere din partea majorității statelor membre (55%) și întrunirea a 65% din populația UE. În acest context, România este avantajată de faptul că reprezintă aproape 5% din populația UE.

Alianța Dreapta Unită are voința și determinarea politică pentru a crește rolul României în ecuația UE. Prin candidații noștri la alegeri, luptăm pentru valorile în care credem și care vor fi reprezentate și apărate la nivel european.

Alianța Dreapta Unită vă așteaptă la vot! Nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Informați-vă, analizați programele electorale și candidații, și mergeți la vot! Alegerile europarlamentare nu sunt doar despre politicieni și partide, ci despre viitorul nostru comun.

Participați activ la procesul democratic și exercitați-vă dreptul de vot. Împreună, putem construi o Europă mai puternică și mai unită!

Comandat de Partidul Forța Dreptei – Alianta Dreapta Unita

CMF: 41240007

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati