Școala 133 din Capitală, unde mai mulți elevi au fost evacuați după o igienizare, închisă pentru 3 zile / Substanţele folosite erau omologate

Școala 133 din București va fi închisă pentru o perioadă de 72 de ore, după ce mai mulți elevi au fost evacuați din sala de clasă, pentru că au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă, scrie Digi24.ro.

Școala 133 din Capitală va fi închisă pentru o perioadă de 72 de ore, în urma deciziei inspectorilor de la Direcția de Sănătate Publică. Controlul DSP continuă, urmând a fi prezentat Ministerului Sănătății un raport.

„Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca prima masura închidere a operativă a unității de învățământ pe o durată de 72 ore”, transmite Ministerul Sănătății.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au precizat că dezinfecţia a fost făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL, cu substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM, ambele omologate.

Potrivit acestora, situaţia a debutat în jurul orelor 14.00, adică în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unităţii de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap şi stări de ameţeală.

”Împreună cu conducerea şcolii şi a medicului şcolar, copila şi bunica acesteia au solicitat, prin intermediul sistemului de urgenţă 112, prezenta unui echipaj medical.  Ulterior apelului telefonic la 112, la faţa locului s-au prezentat 9 ambulanţe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum şi echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică. În timpul procedurilor de evacuare a unităţii de învăţământ, alţi 22 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale şi usturimi ale ochilor şi gâtului, aşa că aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalele Marie Currie şi Grigore Alexandrescu din Capitală”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că restul elevilor, aproximativ 500, au fost predaţi familiilor lor.

”În urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potenţială a acestei situaţii a fost reprezentată de utilizarea unor substanţe de dezinfecţie ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A  în unitatea de învăţământ. Astfel, în cursul zilei de ieri, 20 ianuarie 2020, societatea DEZINFECŢIE ŞI DERATIZARE SRL a efectuat manoperă de desinfecţie utilizând substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM, ambele omologate. În urma examenului clinic, s-a constatat că sănătatea copiilor nu este în pericol, iar cadrele medicale au dispus, după caz, măsuri în consecinţă”, a mai transmis Primăria Sectorului 4.

În urma incidentului au fost evaluați medical 23 de copii, cinci dintre aceștia refuzând transportul la spital. 18 elevi au fost duși la spital (16 la Grigore Alexandrescu, iar 2 la Marie Curie).

Intervenția salvatorilor la școală a fost încheiată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati