Sorin Cîmpeanu: Focarul de la școala 28 din București, cu noua tulpină UK, a plecat de la un îngrijitor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că focarul de la Școala 28 din București, în care 16 persoane ar fi fost infectate cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, a pornit de la “o persoană cu calitatea de îngrijitor”.

Bineînțeles că este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor.

Știm că a plecat de la o persoană cu calitatea de îngrijitor, apoi directorul, directorul adjunct, apoi alți angajați din personalul nedidactic. Deci e un lucru care ne îngrijorează, e un lucru care face parte din categoria elementelor principale care vor face parte din discuția de pe 2 februarie.

Știu sigur că există în acst caz o atenție deosebită de către cei îndreptățiți să fac anchetele epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni seara, că în cazul focarului de la școala 28 din București, 16 persoane, contacți ai unuia dintre pacienții confirmați în cursul zilei de vineri cu varianta mutantă a coronavirusului – au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Elevii care vor merge în bănci din 8 februrie, atunci când ar trebui să fie redeschise școlile, vor trece în mod obligatoriu printr-un triaj epidemiologic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati