Școală din București, obligată să plătească daune morale unui elev bătut de colegi

O școală din București și părinții unui elev sunt obligați de Judecătoria Sectorului 1 să plătească daune morale către părinții altui elev, care a fost bătut de primul. Conducerea școlii a încercat să mușamalizeze incidentul, potrivit clujust.ro.

Sentința, care nu este definitivă, a fost dată la doi ani după începerea primului proces din România pe tema bullyingului în școală.

Pe baza raportului psiho-diagnostic, instanța de judecată a constatat că „atât părinții copilului agresiv, dar și instituția școlară sunt de vină pentru agresiunea din cadrul școlii și îi obligă la daune morale în solidar plus publicarea deciziei într-un ziar de largă circulație”, precizează avocatul Adrian Cuculis pentru sursa citată.

Victima este un elev de la Școala Nr. 181 din Capitală, aflat în clasa a V-a când a fost bătut de un coleg și a ajuns în spital. Hotnews.ro relata atunci că „familia cere daune morale de 15.000 de euro”, iar „conducerea școlii n-a raportat cazul către Inspectoratul Municipiului București. Abia după o lună au aflat inspectorii școlari despre caz”.

Conform certificatului medico-legal, copilul a suferit un traumatism de priamidă nazală cu fractura oaselor nazale. Părintele copilului care a fost agresat pe 5 decembrie 2019 spunea atunci că cei doi elevi erau în conflict încă de la începutul anului școlar. Directorul nu a vrut să-i arate imaginile de pe camerele de luat vederi, motiv pentru care a mers în instanță și astfel le-a obținut.

„După momentul acesta, părinții au fost nevoiți să-și opereze copilul, sub anestezie generală, la 11 ani. S-au adresat instituției de învățământ. Ei nu au vrut, de aceea am fost nevoiți să mergem cu o acțiune în instanță să conservăm aceste probe pentru că în 30 de zile s-ar fi șters”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Conform sursei citate, învățătoarea nu a intervenit în altercația dintre cei doi elevi, dar nici angajați ai școlii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati