Școala ”Elena Văcărescu” din Sectorul 1, dotată cu calculatoare și materiale didactice interactive

Calculatoare ultramoderne, tablete inteligente, mobilier nou sau materiale didactice interactive au fost cumpărate de Primăria Sectorului 1 pentru Școala Gimnazială ”Elena Văcărescu”.

Totodată, laboratorul de informatică de la această unitate de învățământ este dotat cu tehnologie digitală de ultimă generație de care beneficiază elevii claselor V-VIII.

“Așa arată o școală din Sectorul 1 care asigură elevilor și cadrelor didactice cele mai bune condiții pentru un act educațional performant. Mă duc zilnic prin școlile și liceele din Sectorul 1, vorbesc cu directorii, cu administratorii, cu profesorii sau cu părinții copiilor. În mandatul meu, Primăria a descentralizat cheltuielile școlilor, care se decid și se implementează acum eficient, la nivel de unitate școlară, așa cum permite legislația în domeniu. Trebuie să vă spun că, până acum, primăria nu a refuzat nicio finanțare solicitată în scris de director și aprobată de Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Directorul determină nevoile împreună cu echipa sa administrativă, cu profesorii, părinții și elevii, scrie referatele, solicită buget la primărie, și derulează procedurile de achiziție și implementare. Dacă intervin cereri în cursul anului, se face o rectificare bugetară (în general, acestea au loc o dată pe lună)”, a declarat primarul Clotilde Armand.

De asemenea, edilul Sectorului 1 a mai subliniat faptul că este extrem de important ca “toți actorii implicați să insiste pentru achiziția de reparații și dotări pentru orice aspect legat de siguranța copiilor, dar și pentru scopuri educative (laboratoare, bibliotecă etc.). “Suntem cu toții răspunzători ca școala să arate impecabil. Holurile, ușile, jaluzelele, tomberoanele pentru colectarea selectivă, afișajul, tablele, ecranele inteligente, toate echipamentele pot și trebuie să fie ireproșabile; mobilierul trebuie să fie plăcut, funcțional și solid, fațada renovată fără cabluri aeriene etc. Toaletele trebuie să aibă hârtie, iar în clase să fie markere pentru table. Nu este admis ca părinții să finanțeze dotările de care are nevoie școala”, a mai precizat edilul Sectorului 1.

În acest moment, Primăria Sectorului 1 derulează cel mai mare proiect cu finanțare europeană din istoria Sectorului 1 destinat învățământului. Achizițiile în cadrul programului PNRR pentru educație (40 milioane lei) se fac la nivel de primărie, cu 5 loturi: material informatic, dotarea laboratoarelor – multe școli au dotat laboratoarele separat de PNRR pentru că limita din PNRR este de 30.000 lei pe clasa de laborator – material de sport, mobilier, dotarea cabinetelor de medicină. Achizițiile sunt în curs și materialele trebuie să fie livrate în vara lui 2024. Menționăm faptul că achiziția s-a făcut la nivel central, de primărie.

“În timp ce stânga comasată PSD-PNL caută un candidat pentru Sectorul 1 (cred că ați văzut că toți fug de confruntarea electorală cu mine!), nu are program și nu are proiecte pentru Sectorul 1, eu și echipa mea le arătăm că se poate face administrație corectă pentru comunitatea locală”, a mai afirmat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati