Școala Gimnazială ”Ferdinand I”, clădire monument istoric, și-a deschis din nou porțile

Școala Gimnazială ”Ferdinand I”, clădire monument istoric, și-a deschis luni din nou porțile pentru elevi, după renovare și modernizare.

”O școală care la 100 de ani de existență arată mai bine ca niciodată. Școala ”Ferdinand I” îi așteaptă pe copii începând de luni să se întoarcă în clasele lor. Clădirea a fost complet restaurată. Totul e pus la punct în cel mai mic detaliu. A fost un proiect dificil, dar a meritat. Rezultatul vorbește de la sine”, a declarat primarul Radu Mihaiu.

„Pe scurt, situația acestui amplu proiect de consolidare și modernizare a început în 2022 cu fonduri de la bugetul local, ulterior Primăria Sectorului 2 a accesat și fonduri prin POR, pentru lucrările de creștere a eficienței energetice. Înainte de începerea execuției lucrărilor, Școala Gimnazială ”Ferdinand I” a fost încadrată în clasă de risc seismic II. Prin lucrările executate, aceasta a trecut în clasă de risc seismic IV. 

Nu ne oprim aici, in anul 2024 vom aloca fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate în vederea amenajării curții interioare, de asemenea, vom identifica fonduri pentru modernizarea sălii de sport a scolii care momentan nu se ridică la standardele pe care le dorim pentru elevii sectorului nostru.

Mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui amplu proces de modernizare, mulțumesc și Consiliului reprezentativ al părinților, care au fost alături de noi în toată această perioadă”, a spus viceprimarul Sectorului 2, Adrian Costache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati