Școala Gimnazială “Pia Brătianu” se extinde cu șase săli noi de clasă

Aproximativ 150 de elevi de la Școala Gimnazială “Pia Brătianu” vor beneficia de șase săli de clasă noi, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ.
Primăria Sectorului 1 a anunțat că intenționează să amenajeze în clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) șase săli de clasă a câte 25 de elevi pentru copiii de clasă pregătitoare din această unitate de învățământ.
Pe lângă cele șase săli noi de clasă, vor fi amenajate și alte spații necesare derulării actului educațional: sală de sport, cabinet medical, sala profesorilor, grupuri sanitare etc.
În acest sens, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de ieri, 28 aprilie 2021, cu 17 voturi pentru și 7 abțineri o Hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București transmiterea spațiului în suprafață de 460 mp, amplasat la parterul Pavilionului C din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, din administrarea DGASPC Sector 1 în administrarea Direcției Generale Administrație Publică Locală. Este vorba de un imobil aflat în Ansamblul fostului Leagăn “Sfânta Ecaterina”, unde în prezent mai funcționează și Casa de Căsătorii a Sectorului 1.
Spațiul din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 în care vor fi amenajate cele șase săli de clasă se află la o distanță foarte mică de sediul central al Școlii Gimnaziale “Pia Brătianu” (Str. Petofi Șandor nr. 14-16) și oferă condiții optime pentru desfășurarea actului educațional. Sălile de clasă vor funcționa în locația din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 până la sfârșitul anului școlar 2022-2023.
”Suplimentarea numărului de săli de clasă vine ca urmare a dificultăților cu care se confruntă elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Pia Brătianu”. În prezent, această unitate de învățământ se confruntă cu reale dificultăți de organizare a activității din cauza unui număr mare de elevi înscriși în anul 2020-2021, motiv pentru care procesul didactic este greoi și organizat în trei schimburi.”, mai arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati