Școala începe în 13 septembrie în format fizic. Ce reguli trebuie respectate/ Şcolile rămân deschise până la pragul de 6 la mie

Ministrul Sorin Cîmpeanu și premierul Florin Cîțu vor ca școala să înceapă din 13 septembrie cu toți elevii în bănci.

  • Până la 6 la mia de locuitori, școlile vor rămâne deschise, a mai spus ministrul.

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că își dorește ca școala să rămână în format fizic, iar festivitățile de deschidere să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a afirmat Florin Cîțu.

Festivitățile de deschidere, organizate cu mască obligatorie

El a cerut ca festivitățile de început de an școlar să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”: „Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bue soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi”.

La rândul lui, Sorin Cîmpeanu a declarat că festivitățile de deschidere s-ar putea organiza în exterior, dar masca va fi obligatorie, iar durata va fi limitată la o oră – o oră și jumătate.

„Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii”, a adăugat Cîmpeanu.

Școlile rămân deschise până la 6 la mia de locuitori

Până la 6 la mia de locuitori, școlile vor rămâne deschise. În acest sens, Sorin Cîmpeanu a spus că nu crede că vor fi situații în care să se depășească pragul de 6 la mie.

„Am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de 6 la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați. Peste pragul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârstă, de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate. Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea ține toate școlile deschise”, a spus ministrul Educației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati