Școală nouă, modernă și autorizată ISU pentru 1576 de elevi ai Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 a dat în folosință prima școală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani. 

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, aflat în incinta Liceului de Metrologie „Traian Vuia”, Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie și soluții constructive folosite cu succes în alte țări europene, cu experiență în domeniu.

Astfel, construcția celor două corpuri de clădire modulară, pe structură metalică, s-a întins pe numai 90 de zile, de la stadiul de teren viran și până la darea în folosință a respectivelor spații educaționale.

Acestea vor fi folosite, imediat după pauza prilejuită de organizarea alegerilor locale, de către elevii a două importante licee din București – Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu și Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia.

Clădirile acestora, construite în urmă cu zeci de ani, se află acum în grad de risc seismic 1 și vor fi consolidate și modernizate de îndată ce vor fi eliberate.  În total, de spațiile educațioanale nou construite și dotate conform ultimelor standarde, vor beneficia 1576 de elevi ai celor două unități de învățământ.

Amenajarea celor două costrucții modulare a costat aproape 7,9 milioane de lei cu TVA, fonduri suportate din bugetul local al Sectorului 4.

Acestea au câte 1380 mp fiecare (în total, 2750 mp), și sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea optimă a activităților educative. În interiorul acestora au fost amenajate 34 săli de clasă, spații administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, camera de pază și spații de depozitare.

La finalul lucrărilor ce se vor desfășura în cazul clădirilor vechi, școlile sus-menționate vor reveni în aceste locații, iar construcțiile modulare vor fi parte a unui hub tehnologic educațional.

În cuprinsul acestui proiect, clădirile respective vor găzdui elevii tuturor unităților de învățământ cu profil tehnologic din Sectorul 4.

Nu doar la Liceul  Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” au avut loc astfel de investiții în infrastructura școlară.

O construcție modulară precum cele de la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” a fost amenajată și în incinta Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” și va găzdui elevii înscriși în ciclul primar și gimnazial la Colegiul Național Mihai Eminescu, unitate în clădirea căreia sunt de asemenea programate lucrări de consolidare și de modernizare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati