Școlile din Sectorul 1, dotate cu tehnologiile viitorului. Armand: „Vorbim de o mini revoluţie high – tech în unităţile de învăţământ”

Primăria Sectorului 1 investeşte masiv în dotarea unităţilor de învăţământ cu tehnologiile viitorului pentru a avea un proces educaţional la cele mai înalte standarde şi în pas cu timpurile pe care le trăim.

În anul 2022 administraţia locală a Sectorului 1 a finanţat achiziţia de către şcoli şi licee a peste 200 de table inteligente, 45 de display-uri interactive, aproape 100 de tablete grafice, 40 de ochelari virtuali, sute de computere perfomante pentru elevi şi laptop-uri pentru profesori.

„Dotarea şcolilor şi liceelor cu tehnologii de ultimă generaţie facilitează performanţa în educaţie. Am alocat bani pentru achiziţia de software necesar pentru toate aceste echipamente IT. Vorbim de o mini revoluţie high – tech care are loc în unităţile de învăţământ din Sectorul 1. În secolul XXI nu poţi face „România Educată”, nu poţi avea un învăţământ performant şi nu poţi obţine competitivitatea pe piaţa muncii cu creta şi tabla clasică sau cu echipamente uzate şi depăşite moral”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În proiectul de buget pe anul 2023, Primăria Sectorului 1 a alocat un buget record pentru învăţământ -modernizarea sau construirea de şcoli şi grădiniţe şi pentru achiziţia de echipamente de ultimă generaţie pentru a fi folosite de elevi şi profesori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati