Școlile din Sectorul 4 închise din cauza dezinfecției se deschid luni. Părinții, sfătuiți să dea în judecată firma care a făcut dezinfecția

Unitățile de învățământ în care cursurile au fost blocate în ultimele zile din cauza dezinfecției care a pus în pericol sănătatea unor copii vor fi reluate luni, a declarat Cristian Zarescu, consilierul primarului Sectorului 4, duminică, la Școală Gimnaziala nr. 133, scrie ziare.com.

„Vorbim de o singură unitate de învățământ în care cursurile au fost blocate timp de două zile, și anume, miercuri și joi. La celelalte cinci unități măsurile de profilaxie au fost puse în aplicare vineri. Mâine (luni-n.r.) vor fi reluate cursurile, fără să fie afectat procesul de învățământ. Deci, mâine, în toate cele șase unități de învățământ-două școli și patru grădinițe-cursurile vor fi reluate la parametri normali”, a afirmat Zarescu.

El a precizat că Primăria sectorului 4 va trimite în toate cele șase unități de învățământ echipaje medicale suplimentare.

Duminică, specialiști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au făcut verificări la unitățile de învățământ unde în ultima perioadă s-au efectuat acțiuni de dezinfecție pentru a vedea dacă elevii pot începe cursurile „în condiții de securitate medicală optime”.

“Vrem să ne asigurăm că mâine elevii pot începe cursurile în condiții de securitate medicală optime și că sănătatea niciunui copil nu este pusă în pericol. Să nu uităm că la această unitate, în urmă punerii în aplicare a unor măsuri de profilaxie, 24 de elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aici, la această școală, măsurile nu au fost repetate, dar pentru că au existat probleme marți, am cerut să fie refăcute măsuratorile și astăzi. De asemenea, mai sunt realizate măsurători și în alte cinci unități de învățământ din sectorul 4, după ce și în aceste cinci unități au fost puse în aplicare măsuri de profilaxie”, a declarat consilierul primarului sectorului 4.

Cristian Zarescu a amintit că firmei care a realizat dezinfecția la unitățile de învățământ i-a fost reziliat contractul și a fost realizat un nou contract, cu compania municipală de profil.

Totodată, consilierul a afirmat că primăria îi invită pe părinții copiilor afectați să se îndrepte în instanță împotrivă firmei care a realizat dezinfecția.

“Ulterior, vom hotărî și cel mai probabil și noi, primaria, ne vom îndrepta în justiție împotriva acestei firme, pentru că este clar, firma în momentul în care a pus în aplicare aceste măsuri a greșit undeva. Nu putem să spunem că nu a fost nicio greșeala în condițiilr în care au existat aceste probleme”, a precizat acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati