6 școli din Sectorul 6, modernizate cu bani de la UE

Primăria Sectorului 6 continuă să investească în extinderea, modernizarea și reabilitarea infrastructurii de învățământ din sector.

Astfel, au fost semnate contracte de finanțare pentru modernizarea a 6 unități de învățământ, fondurile fiind atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și bugetul local și național, valoarea totală fiind de 72.811.117,13 lei.

6 școli din Sectorul 6, modernizate cu bani de la UE

Proiectele vizează creșterea participării elevilor la procesul educațional, inclusiv la învăţământul profesional şi tehnic, urmărind reducerea abandonului școlar și părăsirea timpurie a școlii. Astfel, vor fi dotate sălile de curs și laboratoarele cu echipamente performante și materiale didactice moderne, constând în achiziționarea de: stații de lucru, monitoare, proiectoare, flipchart-uri digitale și table interactive.

Totodată, se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirilor prin modernizarea sistemului de termoizolație și a instalațiilor, ducând la reducerea cheltuielilor și a consumurilor de utilități.

În curând vor fi demarate lucrările de modernizare la unitățile de învățământ cuprinse în program.

Pentru a fi la curent cu stadiul lucrărilor și pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați link-urile următoare:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati