Școlile reîncep cu băncile aproape goale, din cauza gripei. Medic: „În jur de 200 de persoane, printre care și copii, vin zilnic la spital”

0
289
Pixabay

Cazurile de gripă devin tot mai numeroase în România, iar multe spitale din țară nu mai au paturi libere.

Spitalele din România sunt deja pline de pacienți cu simptome specifice gripei, iar situația se poate înrăutăți după începerea școlilor.

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș, anunță că aproape 200 de persoane se prezintă zilnic la spital, printre acestea numărându-se și copii, potrivit Antena3 CNN.

„În fiecare zi, se prezintă la spital în jur de 200 de persoane, copii și adulți. Cei mai mulți au infecții respiratorii, și nu vorbim doar despre gripă, pentru că sunt multe virusuri care se transmit pe cale respiratorie, chiar și infecții bacteriene.

Această situație este peste tot în România. Suntem în plin sezon de infecții respiratorii. Școlile vor începe de luni și ne întrebăm câți copii sunt vaccinați antigripal, dar și câți dintre bunicii și părinții lor.

Dacă am o simptomatologie respiratorie sau digestivă, primul lucru pe care trebuie să-l fac este să mă izolez. Nu voi merge la școală sau la locul de muncă și nu voi intra în contact cu alte presoane, pentru că riscul ca celelalte persoane să facă forme severe categoric există”, a spus specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.