Şcolile şi liceele din Sectorul 3 vor avea rasteluri pentru biciclete şi trotinete

Unităţile de învăţământ din Sectorul 3 vor fi dotate în această primăvară cu rasteluri de biciclete şi trotinete, în condiţiile în care tot mai mulţi elevi preferă să vină la ore pe două roţi.

Primăria Sectorului 3 a demarat un amplu program de încurajare a mersului cu mijloace de transport ecologice intitulat „Eco-Ride” care include, într-o primă etapă, montarea de rasteluri metalice de biciclete în curtea fiecărei unităţi de învăţământ din sector.

La şcoala nr. 196 „Federico Garcia Lorca” iniţiativa primăriei a fost mai mult decât binevenită.

„Am constatat că, zilnic, între 30 şi 70 de elevi vin cu bicicleta sau trotineta la şcoală. Până acum le lăsau pe unde apucau şi de aceea salutăm iniţiativa montării acestor rastele. Mă bucură ca director de şcoală, dar mai ales ca profesor să văd că cei mai tineri dintre noi înţeleg cel mai bine să nu încurajeze poluarea”, a explicat directoarea şcolii, Camelia Chitcă.

„Mi-au spus directorii de şcoală că, zilnic, cel puţin câteva zeci de copii preferă să folosească bicicleta sau trotineta electrică pentru veni la cursuri. În aceste condiţii, ne-am gândit să contribuim şi noi ca instituţie publică şi să oferim nişte spaţii amenajate pentru ca tinerii să îşi poată lăsa mijlocul de transport în siguranţă şi într-un mod ordonat”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Echipele de lucru ale primăriei vor monta oricâte rasteluri este necesar

Primăria Sectorului 3 a montat deja rasteluri de biciclete la patru unităţi de învăţământ din sector şi acţiunea continuă în funcţie solicitările venite din partea şcolilor şi liceelor. Echipele de lucru ale primăriei vor monta oricâte rasteluri este necesar.

Master plan şi piste pentru biciclişti şi trotinetişti

În același timp, Primăria Sectorului 3 vine totodată şi în întâmpinarea unei iniţiative a Primăriei Capitalei care a cooptat cele şase sectoare într-o colaborare pentru elaborarea şi implementarea unui master plan la nivelul Municipiului Bucureşti, prin care se intenţionează stabilirea direcţiilor de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban.

Scopul acestui plan este de a identifica traseele pentru a realiza o reţea extinsă de piste de biciclete în vederea încurajării utilizării bicicletei, concomitent cu crearea infrastructurii necesare. Totodată, se va urmări asigurarea legăturii Sectorului 3 cu celelalte sectoare învecinate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati