Scumpire semnificativă a motorinei standard de la Petrom/ Prețul benzinei, neschimbat

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard sâmbătă dimineața, 23 septembrie, potrivit Monitorul Prețurilor. Astfel, prețul motorinei a urcat cu 8 bani pe litru, cea mai mai mare scumpirea a carburantului din luna aceasta, scrie economedia.ro.

Precedenta modificare de preț a avut loc cu două zile în urmă, fiind a cincea scumpire din septembrie.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,29 lei și 7,35 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,69 și 7,72 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează sâmbătă, 23 septembrie, un preț de 7,34 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,71 lei pentru cel de motorină standard.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 1 leu și 5 bani pe litru, iar benzina cu 67 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, scrie peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 10,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se afla pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, dupa Bulgaria, Malta, Polonia. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati