Scurt istoric/ La inițiativa „Societății de Tramvaie București”, în 1924 se înființează primul laborator de psihologie experimental aplicată din România

La inițiativa „Societății de Tramvaie București” și cu spijinul profesorului G. Tomescu – Ministrul Cultelor în acea perioadă, în 1924 se înființează primul laborator de psihologie experimental aplicată din România, fiind al treilea din Europa, după cele din Germania și Franța. 

Laboratorul s-a remarcat prin aparatura de investigare și metodologia clasică Lavy, care au permis realizarea unor selecții psihologice performante a conducătorilor de tramvaie din acea perioadă.

În cei 97 de ani de activitate, Laboratoul de Psihologie STB a cunoscut o dezvoltare continuă, atât ca dotare cu instrumente de lucru moderne, cât și ca pregătire a personalului de specialiști. 

Importanța examinării psihologice este incontestabilă și astăzi, tocmai de aceea este obligatorie pentru unele categorii de salariați cum ar fi: șoferi, vatmani, controlori, lucrători la înălțime.

În continuare, prioritatea laboratorului este implicarea în acțiunile profilactice legate de evenimentele rutiere, cauzate mai ales de comportamentul inadecvat al participanților la traficul din Capitală.

sursa: Facebook – Societatea de Transport București – STB SA

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati