Se caută soluții pentru ca spitalele care tratează COVID-19 să poată îngriji și pacienții cu alte boli

0
65

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a participat, miercuri, la o videoconferință cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-COVID-19 și creșterea calității serviciilor oferite pacienților COVID-19. La videoconferință a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienţii care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toţi ceilalţi pacienţi au acces la serviciile medicale de care au nevoie.
De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituţiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.