Se dă startul înscrierilor pentru încă 500 de locuri securizate pentru bicicletele, în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 anunță că dă în folosință încă 500 de locuri securizate pentru bicicletele, în 10 noi parcări special construite.

Din această noapte, la ora 00.00, se dă startul încrierilor și se merge pe principiul „primul venit primul servit”.

UNDE SUNT CELE 10 PARCĂRI NOI PENTRU BICICLETE

1. Calea Crângași & colț cu Mehadia

2. Strada George Ranetti

3. Strada Cetatea de Baltă

4. Strada Partizanilor

5. Strada Murguța

6. Bd. Anul 1864

7. Str. Valea lui Mihai

8. Aleea Pasărea în văzduh

9. Strada Târgu Neamț

10. Aleea Romancierilor

Aceste parcări pentru biciclete sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice, camere de luat vederi atât la exterior, cât și la interior (conectate la Poliția Locală Sector 6), au avertizor de „ușă deschisă”, senzori de lumină, rastelurile sunt numerotate, alocate nominal, iar accesul se face pe bază de card.

CUM ȘI CÂND SE VOR REPARTIZA CELE 500 DE LOCURI

Administrația Comercială Sector 6 a amenajat aceste 10 parcări în lunile noiembrie și decembrie 2023, iar acum le dăm în folosință.

Startul înscrierilor se dă în noaptea aceasta, la ora 00.00, pe site-ul Administrației Comerciale Sector 6 (link în comentarii). 

Se pot depune solicitări pentru maximum două locuri de apartament. Tariful este de 200 de lei / loc / an, cu posibilitate de prelungire a contractului. 

„Aceste 10 noi parcări pentru biciclete se adaugă altor 7, cu 200 de locuri, deja ocupate. Și, pentru că cererea este mare, nu ne oprim aici, ci vom amenaja încă zece în acest an. Astfel, până la finalul anului 2024, vom ajunge la 1.200 de locuri de parcare pentru biciclete. Ideea e ca cine stă puțin mai departe de metrou să se poată deplasa cu bicicleta până la metrou, unde la fiecare stație avem rasteluri unde se pot lăsa bicicletele. Astfel, încurajăm mersul pe două roți și ca soluție de tranzit, nu doar de plăcere. 

Primăria Capitalei urmează să publice la un moment dat planul de mobilitate pentru transportul alternativ, Primăria Sectorului 6 a ajutat Primăria Capitalei pentru a creiona acest plan de mobilitate, noi am făcut propriile întabulări pe care le-am pus la dispoziția echipei care lucrează la acest plan. Până atunci, construim astfel de parcări pentru biciclete care sunt foarte solicitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati