Se demolează panourile publicitare și chioșcurile ilegale din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 continuă să elibereze domeniul public de panourile publicitare și chioșcurile abandonate sau construite ilegal. În cursul serii de miercuri, administrația locală a demolat un panou publicitar situat pe bulevardul Ion Mihalache, acesta fiind al patrulea dezafectat de la începutul acestui an.

Totodată, pentru a reda comunității locale domeniul public, au fost demolate patru chioșcuri de presă și de flori situate în zona Gării de Nord, pe Calea Floreasca și pe strada Știrbei Vodă.

„Mafia afișajului public bucureștean a trăit bine la Sectorul 1 în toate mandatele trecute indiferent ce partid politic era la putere sau nu. Rețeta era simplă și aplicată la nivelul întregului sector: companiile de publicitate stradală vindeau reclame ilegal pe domeniul public cu complicitatea unor funcționari publici”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Panourile publicitare montate ilegal în parcuri, pe trotuare sau carosabil au produs mulți bani zeci de ani pentru companii. Pentru a putea face mai ușor și mai repede curățenie pe domeniul public, Primăria Sectorului 1 face un apel la locuitorii Capitalei să ne semnaleze la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24, existența unor panouri sau chioșcuri posibil abandonate sau amplasate ilegal în această zonă administrativă.

„Cele mai multe panouri montate ilegal pe domeniul public al Sectorului aparțin firmei Euromedia – în spatele căreia se află Sebastian Ghiță, un deputat PSD și foști consilieri din PNL. Euromedia Group SA este în prezent deținută de Alexandru Ștefan Nanu, unul dintre patronii clubului Nuba, fost vicepreședinte la TSD Prahova, prietenul foștilor deputați PSD, Sebastian Ghiță și Vlad Cosma. Despre această firmă dezvăluiam în trecut că a primit un contract de 18 milioane de euro de la Primăria Capitalei pentru achiziția de mobilier urban pentru stații de troleibuz și stații de autobuz. În anul 2018, firma Euromedia a primit sute de mii de lei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri de la fostul primar al Sectorului 1. O companie care se crede atotputernică și în care au avut sau au interese, prin interpuși și firme paravan – fostul liberal Vlad Moisescu și actualul parlamentar PSD Dan Cristian Popescu. Spun asta ca să înțelegeți de ce nimeni, niciodată, nu i-a deranjat în București, deși au zeci de panouri de publicitate montate ilegal. În plus, spre supărarea lui Sebastian Ghiță, televiziunea RTV a fost decuplată de mine de la banii Sectorului 1. Contracte încheiate prin Centrul Cultural și Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate, zeci de mii de euro pentru publicitate mascată din fonduri publice în favoarea fostului primar PSD de la Sectorul 1. De fiecare dată când demolăm un panoul publicitar montat ilegal, televiziunea lui Sebastian Ghiță și site-urile afiliate intensifică linșajul mediatic la adresa mea. Firmele amicilor lui din PSD au umplut sectorul de construcții ilegale, făceau profit de milioane de lei, mai ales în campaniile electorale. Le-am demolat, iar disperarea lor se vede la televizor. Și continuăm să facem curat după administrațiile PSD-PNL”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati