Se extinde perioada de desfăşurare a campaniei ,,Ilfov, prin ochii tăi” în Bragadiru

0
223
Unsplash
Datorită numărului mare de solicitări, Consiliul Judeţean Ilfov a decis, împreună cu partenerii din proiect, să extindă perioada în care caravana ,,Ilfov, prin ochii tăi” va staţiona în oraşul Bragadiru.
Astfel, consultaţiile optometrice gratuite continuă în această localitate încă şase zile faţă de perioada stabilită iniţial, adică până pe 11 septembrie 2023. Consultaţiile vor fi efectuate la sediul Casei de Cultură Mihai Eminescu, şoseaua Alexandriei, nr. 478, oraş Bragadiru, între orele 09:00-17:00.

Consiliul Judeţean Ilfov în colaborare cu Lensa şi în parteneriat cu primăria oraşului Bragadiru, precum şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea desfăşoară, începând de pe 16.08.2023, proiectul de interes public judeţean ,,Ilfov, prin ochii tăi”.

După încheierea primelor trei campanii ,,Ilfov, prin ochii tăi” în localităţile Jilava, Vidra şi Măgurele, în intervalul 26.06.2023 – 11.08.2023, 1591 de ilfoveni au beneficiat de consultaţii optometrice gratuite, în urma cărora au fost prescrise 2470 de perechi de ochelari cu dioptrii.

948 de beneficiari au primit câte două perechi de ochelari (aproape şi distanţă). În Bragadiru au fost consultate până acum 532 de persoane, cărora le-au fost prescrise 930 perechi de ochelari cu dioptrii.

Unic la nivel naţional, proiectul presupune deplasarea unei echipe mobile formată dintr-un optometrist, un optician şi aparatura de optică medicală, necesară efectuării consultaţiilor, în fiecare localitate din Ilfov care semnează protocolul de cooperare cu celelalte părţi implicate.

Prin acest program, Lensa în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov şi ceilalţi colaboratori din protocolul de cooperare, va efectua consultaţii optometrice gratuite şi va oferi ochelari gratuiţi cu dioptrii sau recomandări către oftalmolog, după caz, persoanelor eligibile, înscrise în campanie.

Pentru a putea fi înscrişi, solicitanţii sunt obligaţi să facă dovada apartenenţei în categoria grupurilor vulnerabile prin documente care le certifică situaţia de fapt.

Proiectul se adresează persoanelor vârstnice şi persoanelor încadrate în categorii vulnerabile, cu vârsta de peste 18 ani, care trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele condiţii de eligibilitate:

– să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului Ilfov;
– să se încadreze într-o categorie, astfel:
– pentru pensionari cu pensie de maximum 2500 lei (certificare cupon de pensie);
– pentru grupurile vulnerabile, cu vârste de peste 18 ani, care pot certifica situaţia de fapt, astfel:
– persoanele cu dizabilităţi (certificat handicap);
– beneficiari de ajutor social/şomaj/pensie de urmaş cu venit cumulat de maximum 2500 lei;
– persoane cu venit cumulat per membru de familie de maximum 2500 lei;
– familii monoparentale cu venit de maximum 2500 lei per membru de familie;
– familii cu mai mult de doi copii cu venit de maximum 2500 lei per membru familie;
– persoane lipsite de locuinţe şi adăpost;

Numărul de telefon disponibil pentru programări este: 0755 104 541, consultaţiile urmând să aibă loc de luni până vineri, între orele 09:00-17:00.

Lensa poate efectua, cu o caravană, un număr de maximum 40 de consultaţii/zi şi poate staţiona, conform protocolului, până la 20 de zile/localitate, durata de staţionare a caravanei per localitate urmând a fi stabilită în funcţie de numărul de beneficiari care solicită programări. În cazul în care fluxul de programări este foarte mare, Lensa poate suplimenta cu încă o caravană, rezultând că poate efectua până la 80 de consultaţii/zi. Costurile consultaţiilor efectuate de cea de-a doua caravană vor fi suportate integral de către Consiliul Judeţean Ilfov.

Obligaţiile celor două unităţi medicale partenere sunt de a asigura, în mod gratuit, şi de a stabili consultaţiile oftalmologice pacienţilor, ca urmare a recomandărilor Lensa, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.