Se înființează un centru de zi pentru copiii din zona urbană marginalizată Plumbuita – Tei Toboc

Primăria Sectorului 2 anunță că înființează un centru de zi pentru copiii din zona urbană marginalizată Plumbuita – Tei Toboc.

Centrul va oferi servicii de asistență socială şi servicii educaţionale copiilor care sunt în risc de separare de familie, cu precădere celor de etnie romă.

 Capacitatea centrului va fi de 42 de copii pe zi. Cei mici vor beneficia de:
👉 Masă caldă;
👉 Consiliere psihosocială şi sprijin emoţional;
👉 Supraveghere;
👉 Servicii educaţionale;
👉 Deprinderi pentru o viaţă independentă;
👉 Orientare vocaţională;
👉 Reintegrare familială;
🏠 Centrul va fi construit pe strada Paroşeni nr. 26, unde în prezent se află un imobil format dintr-un un teren cu o suprafaţă de 273 mp şi o construcţie cu o suprafaţă construită la sol de 51 mp (parter).
💵 În urma unei investiţii de aproximativ 1,9 milioane de lei, clădirea va fi consolidată, va avea un subsol tehnic şi va fi supraetajată cu două noi etaje. Astfel, suprafaţa construită desfăşurată va ajunge la 153 mp, de la 51 mp cât este în prezent.
🔜 În clădire vom avea două săli multifuncţionale, un cabinet pentru psiholog, un cabinet pentru asistenţă socială, grupuri sanitare pentru beneficiari şi personal, spaţii tehnice, scări şi holuri pentru acces la toate etajele.
🌳 În bugetul alocat intră şi amenajările exterioare. În curte vom avea un spaţiu pentru aprovizionare şi tranzit, precum şi o suprafaţă pentru joacă şi lecţii la exterior. Suprafaţa plantată, verde, va fi de 115 mp. Totodată, este necesar să refacem şi împrejmuirea.
✍️În ultima şedinţă de Consiliu Local au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici pentru proiectul de investiţii;
Anterior, în şedinţa de Consiliu Local din 5 aprilie 2023, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind schimbarea destinaţiei imobilului (în trecut acolo funcţiona o secţie de poliţie).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati