Se lansează aplicația RODPA1 a Casei Naționale de Pensii Publice, care va facilita obținerea online a documentului portabil A1

3
470

Mâine, 29 noiembrie, se lansează aplicația RODPA1 a Casei Naționale de Pensii Publice, care va facilita obținerea online a documentului portabil A1, esențial pentru cei care lucrează în străinătate.

Mâine are loc lansarea oficială a aplicației RODPA1 a Casei Naționale de Pensii Publice, realizată în cadrul proiectului „Eficientizarea activității CNPP pentru determinarea legislației aplicabile lucrătorilor migranți, la nivelul sistemului public de pensii din România”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) al Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului va participa Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii.

Realizarea platformei RODPA1 va contribui la reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, precum și la eficientizarea activității CNPP (din perspectiva costurilor și timpului de reacție), creascând gradul de transparență în prestarea serviciilor publice respective.

Contribuabilul va dispune de un instrument mult mai facil în vederea depunerii cererilor pentru documentul portabil A1, fiind evitate întârzierile semnificative existente în trecut, cauzate de limitele activității folosind exclusiv factorul uman.

3 COMENTARII

  1. aplicatia conform siteului/comunicatului CNPP trebuia sa intre in functie din 8 Ianuarie 2024. RODPA1 Nu functioneaza si nu a funtionat. Asta inseamna muncitori care nu sunt admisi la munca in tari europene unde li se solicita acest act. Dreptul la munca este refuzat. Din pacate contracte semnate dupa negocieri grele cu parteneri straini, nu se pot onora din cauza asta. Asta inseamna penalizari si posibilitatea anularii contractelor. Telefonul Relatii Internationale al CNPP(0213118096) este doar de forma. De 2 zile nu raspunde nimeni chiar daca astepti ore in sir. Nimeni nu este disponibil sa ne dea o informatie. Mai mult de atat, momentan nu mai exista o alta cale de a depune cerere pentru A1. Este un blocaj total. Adunam frustrari si atat. Ceea ce parea asa de promitator si se dorea un proiect ce scurta birocratia, a blocat de tot procesul, se dovedeste a fi inca un „las ca merge si asa”. Adica nu mai merge deloc.

  2. NU e functionala aplicatia. da „error”.

    asa ca cine are de munca pe afara sa stea linistiti acasa pana una alta.

    unde va grabiti asa… maine…maine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.