Se lansează Asociația Tinerilor din Administrația Publică

Asociația Tinerilor din Administrația Publică (ATAP), prima comunitate a tinerilor profesioniști din sectorul public românesc, va avea lansarea oficială pe 23 mai 2023 la ora14:30, la Palatul Parlamentului – Sala Dimitrie Cantemir.

Reuniunea va fi co-găzduită de Comisia pentru tineret și sport din Senat, structura parlamentară specializată în domeniul tineretului a celui mai înalt for democratic din România.

  • Evenimentul, intitulat sugestiv “by the young, for the people,” va aduna demnitari ai partidelor politice de la guvernare și din opoziție, reprezentanți ai mediului privat și mass-media, respectiv membrii ATAP și alți tineri profesioniști din sectorulpublic.

Dialogul deschis dintre participanți va avea la bazăimportanța tinerilor în administrația publică, know-how-ul șinoutatea pe care aceștia le aduc și beneficiile create de o astfelde comunitate.

Asociația a fost înființată în anul 2023 de tineri din sistemul național bugetar, din aceeași dorință: crearea unui spațiu pentru ca tinerii profesioniști din sectorul public să rămână conectați și să aducă contribuții pozitive în comunitățile lor prin colaborări profesionale. Sistemul democratic de guvernământ este esența administrației publice, având ca elemente principale dezvoltarea comunităților și bunăstarea cetățenilor. Tinerii din ATAP doresc să fie parte din acest proces și să aducă o contribuție în societate.

ATAP reprezintă locul în care orice tânăr poate găsi informații necesare despre administrația publică din România, fie că vorbim despre atribuțiile pe care le au Guvernul și Parlamentul, sau despre procesele de la nivelul instituțiilor publice centrale și locale.

Asociația aduce noutatea unei platforme prin care tinerii profesioniști din sectorul public pot învăța din experiențele comune și pot socializa constructiv, indiferent dacă sunt funcționari publici, medici sau cadre didactice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati