Se măresc chiriile din toată țara, înaintea începerii anului universitar

A început cea mai intensă perioadă a anului pentru închirierea locuințelor. Deși cursurile încep abia peste o lună și jumătate, studenții își caută deja un loc unde să se mute. Din cauza cererii mult mai mari decât oferta, proprietarii au crescut chiriile cu peste 10%.

Irina este studentă în anul 2 la o facultate din București și caută un apartament în care să se mute împreuna cu iubitul ei.

Irina: ”Destul de greu, am tot căutat și prețurile sunt foarte mari în momentul de față. Adică eu aveam în plan să îmi iau un apartament cu 2 camere pentru că voiam să am un loc pentru mine. E foarte complicat să găsesc, încă mai caut”.

Cererea este mai mare cu 25% față de oferta de pe piață. Numai pe rețelele de socializare apar zilnic zeci de anunțuri date de studenți, notează stirileprotv.ro.

”Este o piață destul de dură în perioada asta pentru că și proprietarii speculează”

Daniel Crainic, director de marketing portal imobiliare: „În fiecare an, undeva după mijlocul lunii august până la finalul lui septembrie avem de-a face cu o creștere organică, sezonieră a căutărilor de chirii. Iată că intrăm în acest sezon și studenții încearcă să securizeze un loc de cazare pentru anul universitar. Este o piață destul de dură în perioada asta pentru că și proprietarii speculează”.

În Capitală, chiriile cresc în medie cu 40 de euro de la un an la altul. În prezent, o garsonieră se poate închiria cu 350 de euro pe lună, iar un apartament cu două camere cu cel puțin 550 de euro.

Potrivit experților din piață, cei mai mulți dintre studenți sunt dispuși să dea între 200 și 400 de euro pentru închirierea unei locuințe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati