Se pregătesc noi restricții în București. Ce activități sunt vizate

0
456
restrictii
Unsplash

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) are miercuri o şedinţă care a început la ora 12.00 pentru a discuta şi decide asupra unor noi propuneri.

Printre noile recomandări se numără interzicerea activităţii în discoteci, baruri, cluburi, închiderea sălilor de noroc şi reducerea distanţei obligatorii de purtare a măştii la 50 de metri în jurul şcolilor, au declarat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

Vezi și: HoReCa protestează din nou, miercuri, în București

Propunerile sunt următoarele:

– Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.

Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

Te poate interesa și: BREAKING Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol din București se închid

– Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

CMBSU a stabilit, în şedinţa de marţi, ca restaurantele să fie închise în interior. Vor fi închise teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole a anunţat prefectul Gheorghe Cojanu. Totuşi, masa va putea fi servită în interior doar de clienţii hotelului sau pensiunii respective.

CMBSU a aprobat şi măsura recomandată de DSP Bucureşti ca masca să fie obligatoriu purtată în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri.

„S-a impus purtarea măştii de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi, în intervalul orar 07.45, şcolile încep dimineaţa la ora 8.00, şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a precizat Cojanu, care a adăugat că măsurile sunt aplicate de miercuri şi vor fi în vigoare cel puţin 7 zile sau până când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.