Se prelungește reţeaua de apă şi de canalizare din zona Şoseaua Berceni, până la Şoseaua de Centură

O nouă lucrare se derulează pe Şoseaua Berceni, în paralel cu construcţia noii staţii de metrou din apropierea Şoselei de Centură a Capitalei. Pentru a nu afecta ulterior trama stradală, societatea concesionară a reţelei de distrubuţie a apei potabile şi canalizare (Veolia – Apa Nova) a demarat un amplu proiect ce presupune prelungirea facilităţilor specifice în aceeaşi zonă.

Proiectul prevede montarea unei noi reţele de apă şi canalizare, adiacentă celei deja existente, menită să preia pe de-o parte excesul debitului apei pluviale, iar pe de altă parte să preia necesarul de consum al viitorilor consumatori ce vor apărea ca urmare a dezvoltării zonei.

Noua reţea va porni din zona intersecţiei „Apărătorii Patriei” şi se va opri în imediata apropiere a Şoselei de Centură, într-un aşa numit cămin-capăt, creionat în aşa fel încât să permită şi o extindere ulterioară către comuna Berceni. În total, este vorba despre 3,3 kilometri de reţea de distribuţie a apei şi 2,3 kilometri de canalizare.

În acelaşi proiect, este prevăzută şi construirea a două staţii de pompare de mare capacitate, pentru a evita eventualele probleme de presiune a apei, precum şi două bazine de retenţie, de asemenea de dimensiuni considerabile, menite să capteze surplusul de apă generat de ploi abundente ce pot crea inundaţii.

„Efortul pe care comunitatea noastră îl face pentru a transforma zona de sud a Bucureştiului într-un adevărat hub de business este dublat de o bună colaborare cu distribuitorii de utilităţi, care au înţeles pe deplin misiunea noastră şi se alătură acesteia investind în modernizarea şi extinderea reţelelor pe care le administrează. Acest lucru înseamnă normalitate, înseamnă că dorinţele oamenilor sunt respectate. Lucrând coordonat, odată ce vom încheia lucrările de construire a staţiei de metrou şi a parcării adiacente acesteia, vom avea gata şi noua reţea de apă şi de canalizare, care este în mod cert un pas important în procesul de creionare a viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati